maanantai 21. marraskuuta 2016

Vaalihumua

Heippa,

vaaleista on nyt jo muutama viikko ja suurin kohu on nyt takana. Tämän postauksen oisin varmaan jo viime viikolla voinut julkaista, mutta nyt kun olen thanksgiving- lomalla niin on enemmän aikaa. Loman suunnitelmiin kuuluu treenaamista ja kavereiden kanssa ajanviettoa. Torstaina meillä on luvassa perinteisiä thanksgiving- ruokia, odotan innolla! Päivän tarkoitus on kuulemma olla kiitollinen kuten nimestä kuuluu, sekä syödä kunnes vatsaan sattuu. Kuulostaa aika hyvältä, eikö! Vaalit ja kaikki niiden ympärillä pyörivät jutut varmasti mietityttävät kaikkia, joten ajattelin palata muutaman viikon taaksepäin ja kertoa niistä lisää. 

Ennen vaalipäivää, ihmisten mielipiteitä ja kannatuksia näkyi vahvasti katukuvassa. Georgia ja etenkin alue jolla asun on kallistunut republikaaneille ja se oli selvästi huomattavissa. Ihmisillä oli pihoilla lippuja, tarroja ja kylttejä. Yleisiä äänestysmainoksia ei näkynyt, kaikki oli ihmisten itse laittamia kannatuksen merkiksi. Tuntuu vähän hauskalta, että joillain mun ikäisillä on niin vahvoja mielipiteitä politiikasta, että pitää lisätä auton lavalle iso kannatuslippu liehumaan sanoen; "Trump for president" tai "Hillary for prison". Osa näyttää tukensa myös pelkästään republikaanien lipuilla pihalla tai autojen lavoilla. 

Kannatuksen osoituksia lipuilla

Olen huomannut, että politiikka on täällä erityisen herkkä puheenaihe monelle. Koulussa, kuului etenkin ennen vaaleja paljon puhetta ja kinastelua aiheesta, myös oppilaiden ja opettajien välillä. Osa ottaa aiheen tosi ihon alle, jos on eri mieltä. Täällä vaalit oli siis tosi merkityksellinen ja jopa henkilökohtainen juttu monelle. Pysyttelin siksi aika usein näistä keskusteluista pois ja pidin mielipiteeni itselläni. 

Tiistaina oli vaalien takia koulusta vapaata, joten näin kavereita ja olin uintitreeneissä. Kavereiden kanssa kävimme kaupungilla, siellä näkyi paljon kylttejä ja vaalimainoksia Trumpin puolesta. Näin jopa pienen lentokoneen, joka veti perässään "vote for trump"- tekstillä varustettua viiriä. Treeneissä valmentaja päivitti muutamia uimareita tilanteesta, vaikka varma tulos tiedettiin vasta ensi aamuna. Kun tulos oli saatu, useimmat ihmiset mun ympärillä oli tosi innoissaan. Suomen puolelta ei kuulunut ilonhuutoja lehtijutuissa tai tuttavien puheissa, mutta täällä kaikki oli yhtä hymyä. Somessa kuitenkin näkyi paljon Trumpin vastaista kampanjointia ja vitsejä hänestä. 


Lentokone Trump mainos perässään


Jälkeenpäin jutellessa, usein kuultu lausahdus " it´s not who you like, it´s who you hate less" kertoo monien äänestysmetodista ja ajattelutavasta. Katsotaan nyt mitä tästä tulee; toivotaan parasta ja pelätään pahinta..

-Iiris


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti